Правителственият Еърбъс“, изпратен с решение на кабинета да евакуира блокираните български

...
Правителственият Еърбъс“, изпратен с решение на кабинета да евакуира блокираните български
Коментари Харесай

На родна земя: Кацнаха българите, евакуирани от Израел

Правителственият „ Еърбъс “, изпратен с решение на кабинета  да изтегля блокираните български граждани  в Израел, кацна на летище София, предава 
 летище софия аероплан евакуирани българи Българска телеграфна агенция
Самолетът излетя за Тел Авив в 6 часа в неделя заран, незабавно след приемане на позволение от израелските управляващи, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

 През целия ден  правителствен аероплан се опитваше  да изтегля българи от Израел  след терористичните офанзиви на „ Хамас ”. Кабинетът  подготви евакуацията  още в събота.

По-рано в събота вицепремиерът и министър на в ъншните работи Мария Габриел беседва с  министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския дипломат в Израел, тъй че да се подсигури безвредното напредване на сънародниците ни до летището.
Вече беше  отсрочено излитането един път,  само че без информация за повода.Заедно с 50-те българи на борда са и  други наши сънародници,  които са поискали да изоставен Израел. Заедно с тях пътува и транспортният министър Георги Гвоздейков. Той благодари в пост в персоналния си Фейсбук на екипите на редица институции, които положените старания през миналата нощ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР